MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders

Lanterna

Zwembaden Camping Lanterna.

Lanterna is een landtong of schiereiland en geen stad of dorp. Het maakt deel uit van het stadje Tar enkele kilometers richting binnenland.

Vakantiedorp
Het schiereiland is één grote vakantiedroom voor de toerist. Je vind hier verschillende campingsites, appartementen, bungalows en hotels. Natuurlijk ook met de nodige accomodatie om te eten en te drinken.

Het stadje Tar dat reeds in 983 in geschriften terug te vinden is, was een landbouwersgemeenschap die vooral van de veeteelt leefde.

Veel aktiviteiten
Vervelen zul je je ook niet snel op Lanterna. Zowel voor de allerkeinsten als voor de volwassenen is er hier vanalles te doen. Zwembaden in verschillende dieptes en afmetingen met zoet en zout water, met speeltuigen en glijbanen. Je kan er minigolfen, paardrijden, tennissen en tafeltennissen, strandvolleybal spelen, windsurfen, waterskien en duiken. Maar ook een boot huren of een georganiseerde uitstap, het is er allemaal voorhanden.

In de buurt kan je ook paintballen, en enkele kilometers vandaan is er een carting-circuit.

Lanterna ligt niet ver van steden al Porec, Novigrad en Rovinj maar ook het binnenland zoals het stadje Motovun en de Mirna-vallei zijn het bezoeken waard.

Camping Lanterna
Caming Lanterna is een van de meest bekende en zeker een van de beste campings van Istrie (en wellicht van heel Kroatie)

Zoals de meeste campings in Kroatie is ook deze gelegen tussen de bomen. Altijd en voor iedereen schaduw dus bij uw tent of caravan. Het vele gras zorgt ook voor de nodige afkoeling. De temperatuur van het zeewater is hier altijd wat hoger dan in de Kvarnerbaai, en kan soms tot 26 graden oplopen. Dus zeer aangenaam om in te vertoeven.

De camping is voorzien van alle moderne voorzieningen om het leven aangenaam te maken. Er zijn verschillende zwembaden. Vijf zoutwaterbassins, een zoetwaterbad en een kleuterbad. Alle mogelijke wateractiviteiten zijn er te beoefenen en er is een strand van niet minder dan 3 kilometer lang.

Ook 's avonds zijn er activiteiten voor oudere en jongere jeugd. Eten kan in de verschillende restaurants en snack-bars.
De camping is ook milieubewust, het afval wordt er bv gescheiden opgehaald. Iets wat wij wel gewoon zijn, maar wat in Kroatie tot over enkele jaren nog vreemd was. Verder vind je er een geldautomaat en er is een dokter aanwezig. Op het terrein zijn er verschillende kleine winkeltjes en een mini-supermarkt. Je hoeft de camping in theorie dus nooit te verlaten.vandaag 19-4-24, laatst aangepast op 26-07-15.