MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders

Banjole

kiezelstrand Banjole
Vakantiepret op het strand in Banjole

Banjole is - zoals de meeste dorpjes aan de kust in Istrie - oorspronkelijk een klein vissersdorp. Vandaag zijn de meeste inwoners, en dat zijn er een 700, vooral bezig met tourisme. Velen zijn echter ook nog visser, in hoofd- of bijberoep, of als hobby.

Vissersdorp
Als je van verse vis houdt, moet je in Banjole zijn. Wil je hem zelf klaarmaken, dan moet je wel vroeg opstaan en bij dageraad, als de vissers in de kleine haven aanleggen, je waren kopen. Direct van de visser, verser kan niet.
Maar je kan je het natuurlijk ook wat makkelijker maken en een van de restaurants kiezen in Banjole.
Logeer je in een 'soba', een kamer bij partikulieren, dan wordt je misschien wel eens uitgenodigd op een lekker traditioneel eetmaal. Niet afslaan zoiets !

Familiecamping
Behalve appartementjes en kamers bij partikulieren kan je ook terecht op kleine familiecampings van niet meer dan 30 plaatsen. Er is ook één grotere camping in Banjole eentje met 250 plaatsen. Deze situeerd zich vlak aan de zee tussen de pijnbomen. Deze camping biedt zijn gasten ook verschillende vormen van ontspanning aan zoals verscheidene watersporten.

De sportievelingen onder ons vinden in Banjole ook nog een (gras)voetbalveld en vier tennisterreinen. Enkele fietsroutes passeren door Banjole. Verder is er een private kinderopvang, een kruidenierswinkel, een benzinestation en een car-wash. In tijden van nood kan je hier rekenen op de 2 private dokters-praktijken.

Kinderen welkom
In de buurt van Banjole vind je verschillende natuurlijke strandjes, inhammen en kleine schiereilandjes. Allemaal ideaal voor rustig te zonnen en van het water te genieten. De natuurlijke strandjes zijn kiezel- of rotsstradjes en lopen langzaam af in zee zodat ze zeer geschikt zijn voor kinderen of minder goede zwemmers.

Link
Istra.com Banjole
vandaag 22-7-24, laatst aangepast op 26-07-15.