alles over ISTRIE naar desktop-versie Vakantiehuis Maroflin Crni Lug

Pomer

luchtfoto pomer
Pomer met jachthaven (c) TZ Medulin


Pomer is een klein dorpje ten zuiden van Pula. Het ligt aan een van de vele schiereilandjes aan deze zuidkust van Istrie.
Vroeger was dit een arm vissersdorpje, gespecialiseerd in de kweek van mosselen en veel vroeger een Romeinse nederzetting. De resten van deze nederzettignen kan je nog steeds terugvinden in de buurt.

Gezellig vakantiedorpje
Nu is Pomer een klein gezellig vakantiedorpje, vooral bekend om zijn jachthaven en camping. In het dorpje zelf vind je een kleine supermarkt, een bakkerij, verschillende restaurantjes en bars. Je kan hier ook een appartement of kamer huren.

Aan de oostkant van het kleine schiereilandje dat volledig bebost is ligt de jachthaven. Een moderne jachthaven met alle voorzieningen. In totaal zijn er 280 ligplaatsen en nog eens 65 ligplaatsen op het droge.

Camping Pomer
Aan de zuidkant bevindt zich de camping. Deze moderne camping ligt volledig aan zee en volledig tussen de bomen. Er zijn 200 plaatsen met in totaal een capaciteit van 600 personen. Je kan er duiken, bootjes huren, volley en voetbal spelen op een eigen voetbal/volleybal terrein, windsurfen en nog veel meer. Op de camping zelf vind je ook nog een mini-market en een restaurant-pizzeria. Het sanitair is volledig vernieuwd.

In Pomer kan je ook een kijkje nemen bij een van de goed bewaarde opgravingen die stammen uit de tijd van de Romeinen of de kerk bezichtigen. Deze kerk uit de Byzantijnse periode heeft als patroonheilige Sint-Flora. In de zomer worden er hier ook Folk-Festivals georganiseerd en kamermuziekconcerten in de kerk.

Kortom Pomer is een klein gezellig plaatsje voor een rustige fijne vakantie.

Link :

Camping Pomer
Toeristische dienst Medulin/Pomer
vandaag 22-7-24, laatst aangepast op 26-07-15.